Music Academy

Ik wilde een zangeres worden, dat was mijn droom. Sterker nog: ik wist zeker dat ik mijn geld ging verdienen als artiest. Muziek maken, ik wilde niets anders doen. Zelfs tijdens mijn tijd op de middelbare school verdiende ik geld met optredens en studiosessies en dat werden er alleen maar meer. Naast de vele liveoptredens en studiosessies gaf ik ook privélessen aan een paar studenten bij mij thuis. Ik vond het leuk, maar het was mijn bijbaantje waarmee ik mijn uitgaven kon dekken. Meer niet. Maar dat ging veranderen…

Ik werkte altijd al aan mijn eigen projecten en muzikale ideeën. Ik omschrijf mezelf dan ook wel als creator. Ik hou van organiseren, het uitwerken van concepten en plannen tot leven brengen. Babette & Friends, mijn coverband, bestond uit de top musici in de Nederlandse muziekscene. We traden op in talloze clubs. Voor een optreden tijdens Moederdag besloot ik om de kinderen van de musici mee te laten zingen. Ik repeteerde dagenlang ambitieus met deze 8 kids totdat we een solide show hadden waardoor we met elkaar daadwerkelijk een concert konden geven, ondersteund door een professionele band. Het concert was een enorm succes en iedereen was erg onder de indruk van hoe ik dat samen met de kinderen deed. Ook ik was enthousiast om zoiets te produceren. Ik heb overigens van produceren altijd al een kick gekregen, werken naar een climax en daarmee succes behalen. Door deze ervaring besloot ik om meer met kinderen te gaan werken, wat resulteerde in het lanceren van een kinderkoor genaamd ‘De Babbeltjes’.

We repeteerden elke week op mijn zolder, waar de kinderen en ik een repertoire opbouwden en ons voorbereidden op uitvoeringen. Voordat ik het wist, kreeg het kinderkoor veel boekingen voor optredens en ook steeds meer kinderen wilden meedoen met het koor. Een groep van 8 kinderen werd zo een groep van 10, een groep van 10 werd een groep van 15 en van 15 groeiden we door naar 20 enzovoort. Hierdoor besloot ik in 2001 een school te lanceren die zich zou gaan focussen op zanglessen voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Mijn werk als zangcoach nam binnen no-time een enorme vlucht. Zo begon ik voor verschillende tv-shows te werken waardoor ook Nederland mijn naam ging kennen en onthouden. Hierdoor groeide mijn school uit tot een zanginstituut met meer dan 600 studenten tussen de 4 en 80 jaar oud. De basis bleef echter hetzelfde: het beste uit mensen willen halen in een korte tijd met behulp van mijn kenmerkende no-nonsense manier.

Je hebt lef nodig om te dromen, te doen en te zingen. Je hebt lef nodig om een mooie uitvoering neer te zetten en bewust te zijn van het verhaal dat je wilt vertellen met het lied dat je zingt. Daar is emotie heel belangrijk in.

Omdat de muziekschool zo hard groeide, veranderden we de zangschool naar een music academy die nu ook lessen in piano, gitaar en songwriting biedt. De Babette Labeij Music Academy opende haar deuren in Amsterdam, in 2018 in Rotterdam en zelfs Los Angeles, met als doel het wereldwijd verbinden van mensen via muziek.

Contact Babette

Yay! Message sent.

Error! Please validate your fields.